12.1.17

Samsung Chromebook Plus - tablet i laptop

Tablični računari su imali interesantan razvojni put još otkada je početkom veka Microsoft predstavio koncept, Nokia 2007-e imala pokušaje sa modelom N800, pa do Apple-a koji je kao i kod svih uređaja sa kojima je pogodio pravi trenutak plasiranja, 2010-e "izmislio" iPad. Na stranu potrebu za "Ave moi" samoobožavanjem (kao što su "izmislili" i miša, laptop i pametni telefon), Apple je pokrenuo lavinu u IT industriji pa su uskoro skoro svi renomirani proizvođači počeli da proizvode tablične računare - tablete.

11.1.17

Asus ZenFone AR

Virtuelna realnosti je jedna od multimedijalnih tehnologija koja je u stalnoj ekspanziji. Industrija zabave nudi platformu koju je moguće realizovati sa komponentama iz različitih cenovnih kategorija. Dostupne su najjednostavnije VR naočare sa optikom u kojima se postavlja telefon kao i one sa malim ekranima sa senzorima i ručnim kontrolerima. Ideja da se VR primeni i na mobilnim telefonima nije nova, pa iz Asusa stiže model ZenFone AR.
U Asus-u suvereno kažu da ZenFone AR predstavlja sledeću generaciju pametnih telefona sa značajanim napretkom u mobilnoj virtuelnoj (VR) i povećanoj (AR) realnosti. Dok virtuelna realnost gledaocu prikazuje svet u kome se fizički ne nalazi, povećana realnost (augmented reality - AR) na postojeći realan prikaz dodaje virtuelne elemente.