7.1.17

Asus ZenFone 3 Zoom

Asus je na CES-u predstavio svoj reprezentativni telefon za 2017-u godinu. Kao i kod najskupljih telefona drugih proizvođača, najveći akcenat je dat na napredne tehnike fotografisanja. Na poleđini su dve kamera rezolucija 12 megapiksela. Glavna ima otvor blende f/1.7 sa žižnom daljinom 25mm, optiku sa šest elemenata i SONY-jev IMX362 senzor. Druga kamera ima žižnu daljinu 59mm, optiku sa pet elemenata i optički zum 2.3 puta.

6.1.17

ZTE Blade V8

Kompanija ZTE je najavila model telefona Blade V8. Glavni adut je dvostruka kamera rezoucije 13MP (sa automatskim fokusom) i 2MP (sa fiksnim fokusom) što zabeleženim slikama daje 3D efekat. U ZTE-u kažu da detektovanja dubine i distance omogućava kvalitet slika poput onih na SLR fotoaparatima u makro modu. Tu je i refokus mogućnost da se nakon fotografisanja odabere zona fokusa čime posmatrač bira perspektivu gledanja.

5.1.17

Samsung Galaxy A7, A5 i A3

Samsung je najavio tri modela srednje cenovne klase Galaxy A7, Galaxy A5 i Galaxy A3 sa dodatkom u nazivu "2017". Ovi modeli imaju metalni okvir i 3D staklo nalik na reprezentativni model Galaxy S7.

4.1.17

Uređaji za bežični WiFi prijem

Bežično WiFi povezivanje uglavnom posmatramo kao efikasno proširenje kućne ili poslovne mreže. Bežični SOHO (Small Office / Home Office) ruteri koji podržavaju standarde 802.11n i 802.11ac, brzina od 150Mb/s do 1.3Gb/s, obezbediće efikasnu mrežu bez šume kablova i bušenja zidova. Softver u SOHO ruterima je znatno napredovao što omogućava efikasnu raspodelu resursa i povećanu bezbednost mreže. U slučaju kada internet ne stiže kablovskom vezom, na samo nekoliko koraka van kućne ili kancelarijske mreže, susrećemo se sa nešto drugačijim konceptom bežične povezivosti. Uređaji na krovu ili terasi imaju funkciju prijema signala bežičnog internet operatera ili povezivanja više lokacija radi širenja lokalne mreže.